MEDICINSK YOGA

BEHANDLINGAR

Lugna och sköna behandlingar, med fokus på stresshantering och muskelbalans. 


Hälsorådgivning för att komma tillrätta med t.ex. stress, ohälsa och kostrelaterade besvär.


Medicinsk Yoga hemma hos dig eller där du jobbar.

MEDIYOGA - MEDICINSK YOGA

MediYoga är en lugn och djupverkande yogaform där andningen är central. Det är enkla, mjuka och inkännande kroppsövningar/positioner, effektiv andnings- och koncentrationsteknik, avslappning och meditation.


Yogapassen är utformade så att alla, utifrån sina egna förutsättningar, ska kunna utöva dem. Övningarna utförs mestadels sittandes och liggandes.


Vill du må bra, behålla eller förbättra din hälsa? Pröva Medicinsk Yoga, som har ökat både livskvalitet och hälsa för människor med stressrelaterade sjukdomssymtom som utbrändhet, muskelsmärtor, högt blodtryck, oro, ryggproblem mm.


Så påverkar yoga kroppen
Övningarna ger en grundläggande balans, fysiskt, mentalt och emotionellt. Höjd energi och ökad medvetenhet. Förbättrar rörlighet, muskelstyrka, hållning och kroppskännedom.


Yogaträningen påverkar hela kroppen på många olika nivåer samtidigt; andning och lungor, muskulaturen, matsmälningsapparaten, körtel-, lymf- och nervsystemet och hjärnan.

Forskning
Internationellt har det forskats på yoga under hela 1900-talet. I Sverige har ett antal studier gjorts och fler är på gång när det gäller MediYoga, bl. a på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, Danderyds Sjukhus, Karolinska Institutet, Linköpings Universitet m.fl. Dessa program har arbetas fram av IMY (Institutet för Medicinsk Yoga) och har testats i svenska forskningsprojekt på yoga.


MediYogan har visat sig ha tydliga mätbara effekter på ökad hälsa och välbefinnande och hjälper dessutom mot en rad besvär och har bevisad effekt på:
Hjärt/kärl-besvär, stess/utbrändhet, huvudvärk/migrän, rygg- och nackbesvär, övergångsbesvär, sömnproblem m.m.


Vem som helst kan utöva denna hälsofrämjande yoga och den är ett framför allt ett oerhört bra redskap att förebygga ohälsa och energidräningen, något som vi ALLA kan behöva. Dessutom skänker den oss en lugn och skön stund då vi helt och fullt stänger av allt omkring oss och bara är i oss själva.


Vi är till för dig som vill ha det lilla extra - en helhetsupplevelse för optimalt välbefinnande.


Jag kommer gärna hem till dig eller ditt jobb och håller MediYoga för er. Kontakta mig! birgitta@birgittab.se